Recent werk

Sinds enkele jaren maakt hij meer tijd vrij voor het ontwerpen een uitvoeren van eigen werk en voor het ontwikkelen van verschillende heetglas-technieken. In navolging van de workshop Heet Glas Vormen, gegeven door Pino Signoretto in Venetie is het blaaswerk van het laatste jaar meer figuratief geworden.

Vrolijke vaasvormige figuurtjes die wat onschuldig de wereld inkijken, getiteld “vriendjes” zijn hiervan het eerste resultaat.

Een ander recent ontwerp zijn de “handige vaasjes”, onstaan vanuit een vaas met de functie van boekensteun, die nu een eigen leven gaan leiden en een eigen identiteit krijgen door toevoeging van een handje.

met de techniek heetvormen maakt Peter de “astarte”, godin van de liefde en vruchtbaarheid, een samensmelting van deze twee symbolen Peter Huntelaar contact cv Van theater naar glas

Peter Huntelaar (Amsterdam, 1958) werkte als belichter en technicus van podiumkunsten. In het theater was zijn grootste passie het ontwerpen van belichting, vaak gecombineerd met het ontwerp van het decor. Vanwege zijn groeiende expertise van kunstlicht en drama werd hij ook benaderd door beeldende kunstenaars. Dit resulteerde onder meer in het uitlichten van exposities van driedimensionale kunstobjecten, kunst- en theatermanifestaties en lichtinstallaties voor galeries en musea.

De interesse voor het medium kunstlicht bracht hem bij neonlicht
dit in een glazen buisgevangen licht, dat je kunt manipuleren door de glazen buis te vervormen, opende de weg naar het hete glas. Het hete glas geeft een grotere mogelijkheid voor de creativiteit in vormgeven van glas en licht. Inspiratie

In de moderne glaskunst inspireert hem het in zand gegoten werk van de Belg Koen Vanderstukken en de Zweed Bertil Vallien.
Andere inspiratiebronnen zijn natuurlijke vormen en kunstuitingen uit oude culturen als de Azteken, Scythen, Egyptische Fara’os en Etrusken. Het sculpturale gietwerk is voor een groot deel gebaseerd op afbeeldingen, of verbeeldingen met religieuze intentie, zoals totems, aartsengelen en maskers. Glasopleidingen

Peter volgde diverse workshop, cursussen en masterclasses bij Koen Vanderstukken, Mieke Groot, Vincent van Ginneken, Bibi Smit, Richard Price, Marianne Buus en Pino Signoretto. Ateliers en werk

Peter werkt in verschillende heetglasateliers. Bij Van Tetterode Amsterdam voornamelijk groot blaaswerk, in samenwerking met Richard Price, bij Yvon Trossel in Haarlem klein blaaswerk en experimenten bij Koen Vanderstukken in Niel (Belgie) gietwerk.

Naast eigen werk maakte hij werk in opdracht voor onder meer Jan Wolkers, Corneille, Vivian Glass, Nadia Davids, Luis La Rooy, Joseph Semah en Ad Haring. 
Hij werkt samen met Koen Vanderstukken, Brody Niarn en Richard Price

Verder ontwerpt en maakt hij lichtobjecten voor particuliere woningen en bedrijfsruimtes.

Ook assisteert hij vaak bij het maken van het werk van Louis La Rooy, die de roll-up techniek toepast.